Opdateret: 14-03-2018

Generelle regler:

Spil-lederen på dagen for et arrangement bestemmer. Spørg spil-lederen hvis du er i tvivl om nogle af de følgende regler.

Aldersgrænsen for deltagelse i spil er 16 år. Deltagere mellem 16 og 18 år skal medbringe en underskrevet forældretilladelse ”download forældre tilladelse”

Alle våben skal være forsvarligt dækket til, når man bevæger sig til og fra banen. Der må altså ikke være synlige våben på området uden for banen.

Der skal altid bæres fuld ansigtsmaske, som dækker fra pande til hage og øre til øre. Metalunderdel samt tætsluttende goggles med linse (ikke net) godkendes også, såfremt der ikke er bar hud i ansigtet samt ørene. Hvis goggles med linse og netunderdel benyttes skal der være en tætsiddende hue, balaclava eller lignende som dækker ørene.
Skydebriller må ikke benyttes. Der skal altid bæres sikkerhedsgodkendt udstyr på banen, uanset om der er spil i gang eller ej fra kl. 10.30 og indtil sidste spil er afsluttet.

Der må ikke skydes på banen før kl. 10.30 og efter sidste spil er afsluttet, da der kan være folk på banen uden maske.

Man rydder op efter sig selv, når man forlader banen. Vær venlig at respektere den affaldssortering, som er på stedet: Affald, dåser og metal, flasker/dåser med pant. Tomme gasflasker, co2 patroner og diverse smørmidler skal tages med hjem og sorteres korrekt i din bopælskommune. Det er strengt forbudt at smide affald af nogen art på området. Dette gælder især cigaretter, når der ryges uden for porten.

Spil-lederen og den dags ansvarlige har med bestyrelsens mandat retten til at smide personer væk fra området uden refundering af billet eller kontingent, hvis dette vurderes nødvendigt.

Gentagende brud på reglerne kan medfører karantæne og der refunderes ikke dags billet eller kontingent. (Karantænens varighed vil blive vurderet ud fra regel bruddet af bestyrelsen).

Ved spørgsmål kan der rettes henvendelse til spil-lederen eller den dags ansvarlige på dagen eller ved at sende en mail til: mail@odenseairsoft.dk

Spilregler:

1. Når man er ramt, er man ramt. Ramt våben tæller også som ramt. Er man i tvivl, så er man ramt. Bliver man ramt af rikochetterende kugler, tæller dette ikke som ramt.
2. Rammes man af en medspiller (fra samme hold), tæller det også som ramt.
3. Når man bliver ramt, råber man ”RAMT/HIT!!!” højt og tydeligt, rækker den ene hånd over hovedhøjde og forlader banen uden at tale til eller med nogen på vejen ud. Går man igennem en dør/åbning så råb ”DØD KOMMER IGENNEM”.
4. Magasinet tages ud og våbenet skal ”tør skydes” inden man går ind i safezone.

5. Ingen blindfire tilladt. Det vil sige, at man skal kunne se sit mål gennem sigtemidlet på ens våben når man skyder. Og man skal have hovedet med når man skyder om hjørner, over dækninger, ud gennem døre og lignende. Hvis man vil skyde igennem en sprække, så skal ens våbenmunding være mindst 3 meter væk. Dog hvis sprækken er større end ens hoved, så er der ingen afstandsbegrænsning.

6. Det er strengt forbudt at skyde imod loftet, lamperne eller vinduer.
7. Alle faste dækninger eller flytbare vægge skal ses som værende fra gulv til loft. Og der kan ikke skydes under eller over disse.
8. Det er ikke tilladt at hoppe op eller over dækninger eller tilsvarende.
9. Det er kun spil-lederen, der må ændre på banen.
10. Bang-reglen. Man kan dræbe folk ved at sige ”BANG” i stedet for at skyde, hvis følgende er opfyldt:
– Modstanderen må ikke vide man er der.
– Man skal kunne røre modstanderen.
– Man kan kun bange 1 person ud af gangen (står der 2 sammen, så er det kun den ene, man kan bange ud).
– Ved bang må den ”ramte” IKKE melde død (råbe RAMT). Man forlader blot banen i stilhed, når “ninjaen” er gået videre og har bevaret sit overraskelsesmoment. ;o)

11a. Det er IKKE tilladt at råbe efter andre, at de er ramt. Skulle en spiller ikke gå ud efter at være ramt eller ikke havde hovedet med ud, når der skydes, kan man gå hen og sige ”DU ER DØD”, hvorefter begge spillere forlader banen. Uden for banen kan man så snakke om, hvad der skete.

11b. Du kan ikke kalde andre døde eller ud hvis du selv er død.
12. Spillere, der ikke er med i et spil, må ikke affyre våben, så længe spillet er i gang.
13. Hvis man bryder en regel, som at skyde under en dækning, skyde fuldauto eller lignende så melder man sig DØD og forlader banen.
14. Det er ikke tilladt at spille i påvirket tilstand, og der må ikke nydes nogen form for stimulanser (alkohol eller stoffer) på området.
15. Skulle der komme uvedkommende ind på området, skal spillet stoppes. Alle spillere råber “STOP SPIL!” højt og tydeligt, og de uvedkommende vises bort fra området.

Der er nul tolerance overfor skænderier på banen. Eventuelle diskussioner tages uden for banen. Kan spillerne ikke løse problemet selv – tag fat i en spilleder.

Våbenregler:

Reglerne gælder med den kugle du spiller med. Man skal altså lade sig kronografere med den kugletype, som man anvender til spillet.

  • Regler for semi: Maksimalt 1,21 joule
  • Regler for fuld-auto og burst: IKKE TILLADT
  • Misbrug af speedtapping og spamtapping kan udløse en advarsel.

Kuglevægt på maksimalt 0,28 gram. Kuglefarve er fri.
Alle våben skal kronograferes dog ikke lånevåben. Der vil desuden løbende tages stikprøver. HPA systemer skal kunne plomberes efter forlangende.

Granatregler:

Granater er tilladt så længe der kun er ét udkastnings hul som fx. Storm og Tornado granater. Er der mere end ét udkastnings hul er den ikke tilladt

Alle granater der tages i brug på banen skal fremvises til spilleder på dagen.

Granaten skal være drevet af gas og må kun kaste kugler ud, det vil sige granater som afgiver høje lyde, er drevet af CO2, og kaster pulver ud er forbudte.

Hvis man står inde for 1 meters afstand af en granat som bliver kastet OG går af, så er man automatisk død også selvom man ikke bliver ramt af 1 kugle.
Er man uden for 1 meters afstand, skal man rammes af 1 kugle for at være død.
Granaten må kun kastes ved underhåndskast og kun imod gulvet. Kastes der efter personer eller kaster man overhåndskast kan dette resultere i en advarsel eller bortvisning.

Granaten må ikke kastes over eller under dækninger.

Tri-shot shotguns er tilladt hvis de opfylder de regler vi lister herunder.

Manuelle/”pump-action” shotguns som skyder trishots pr. aftræk er tilladt hvis de kan overholde følgende.

1. Max 0,80 joule med 0,28 gram bb’s.
2. Skal bruge magasin typer som er af shell-typen, alle andre former for magasiner, som tromler, m4 adapterede hicap. etc. er ikke tilladt.
3. Skyder kun 3 kugler pr. aftræk.
4. Drevet af enten fjeder eller gas. HPA / CO2 / AEG shotguns er ikke tilladt!
5. Må ikke ”GANGSTA-SKYDES” – forstående sådan at man holder triggeren inde og bare pumper løs som en ganster fra hollywoodfilmenes værste skuffe.
6. Spillederen kan på dagen bestemme hvordan holdene evt. skal omrokerers hvis der er skævvridning i holdenes balance på baggrund af mængden af shotguns på banen.